Skip to main content

Köp- och leveransvillkor Sverige

Dessa allmänna villkor för köp och leverans är tillämpliga på alla köpeavtal ni ingår med Feskhandlarn Båth Fisk AB. Genom att beställa eller handla direkt av oss accepterar ni dessa allmänna villkor.

Hantering av personuppgifter

Feskhandlarn, org.nr 556436-8370, är ansvarigt för och behandlar era personuppgifter, till exempel ditt namn och din e-postadress, i enlighet med gällande lagstiftning (Dataskyddsförordningen 2016/679 GDPR och nationella lagar) vid alla kontakter med oss.

Har ni frågor eller vill veta mer om vad som gäller och hur vi hanterar era uppgifter är ni välkommen att kontakta oss via mejl till pontus.bath@gmail.com

eller genom att ringa oss på 054-562000​​.

Beställning / Slutförsäljning

Hos Feskhandlarn kan du handla i butik eller beställa utvalda varor direkt via vår webbutik. Du kan också e-posta eller ringa in din beställning.

e-post: pontus.bath@gmail.com

tel: 054-562000​​.

Vi reserverar oss mot slutförsäljning och förbehåller oss rätten att löpande göra produktändringar och förbättringar. Skulle någon av varorna du beställt vara slut i lager kontaktar vi dig och du kan begära återköp eller att vi i stället levererar en likvärdig ersättningsvara. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller som på annat sätt medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls.

För att handla i vår internetbutik måste ni ha fyllt 18 år eller ha målmans godkännande (målsman kan maila godkännandet till pontus.bath@gmail.com).

Konsumentens rätt till hjälp

Ni har som konsument alltid rätt att vända er direkt till Feskhandlarn för att få hjälp med reklamationer, ångerrätt samt annan hjälp som berör köp eller beställning.

Se även mer information om er rätt som konsument på www.konsumentverket.se samt er rätt som konsument att få en tvist prövad utanför domstol hos Allmänna reklamationsnämnden (”ARN”), www.arn.se samt postadress

”Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm”.

Feskhandlarn medverkar i eventuellt alternativt tvisteförfarande och följer ARN:s rekommendationer. Se även EU-kommissionens hemsida för alternativ tvistelösning avseende konsumenters onlineköp http://ec.europa.eu/odr

Kundservice och tillgänglighet

Ring eller maila med oss på 054-562000​​ och/eller pontus.bath@gmail.com
Vardagar 10.00–16.00
Lördagar 10.00-16.00
Söndagar pontus.bath@gmail.com

E-post: pontus.bath@gmail.com
Frågor om beställningar eller tidigare köp, inkomna via e-post besvaras vanligtvis inom 48 timmar på vardagar. Är svarstiden längre när vi får ditt mejl, lämnar vi besked om det via autosvar.

Allmänna frågor till kundservice via Telefon: 054-562000​​.
Vardagar 10.00–19.00

Vår postadress är:
Feskhandlarn Båth Fisk AB
Rödgårdsvägen 34

42334 Torslanda

E-post: pontus.bath@gmail.com

Telefon: 054-562000​​
Vardagar 10.00–19.00

Priser

Priserna är i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms. Priserna gäller tills vidare. För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under aktuell kampanjperiod.

Vi reserverar oss för prisfel och prisändringar på grund av ändrad moms, onormalt stora förändringar i valutaläget, inköpspriser, samt ändringar i eller förekomsten av nya lagstadgade avgifter.

Vid uppenbart felaktigt prissatta varor förbehåller sig Feskhandlarn rätten att annullera ordern.

Betalningsalternativ

Kortbetalning

I Feskhandlarn butik kan ni betala med VISA, Mastercard, Maestro, VPay samt American Express.

Faktura till företag

Kommuner, landsting och statliga bolag behöver inte ansöka om att bli fakturakunder. Vi lägger upp kundnummer åt dessa, då kunduppgifter mottagits. Aktiebolag och andra bolagsformer kan ansöka om att få bli fakturakunder efter sedvanlig kreditprövning.

När ni är godkänd kan ni betala med faktura oavsett om ni handlar på nätet eller på något annat sätt. Vid faktura får företaget:

  • Ett unikt kundnummer som kan användas i vår webbutik eller lagerförsäljning.
  • Specificerad faktura med 10 dagar netto.

Online

Klarna

I samarbete med Klarna Bank AB erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, direktbetalning och kortbetalning för privatpersoner och företag.

Vår orderbekräftelse och faktura från Klarna skickas ut via mail eller till folkbokföringsadressen i samband med att ordern skickas från oss. Fakturan har en förfallotid på 14 dagar om inte annat avtalats.

Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos Klarna.se

Klarna Checkout

Feskhandlarn använder Klarna Checkout för privatkunder och företagskunder. Klarna Checkout presenterar viss information för er så snart du är identifierad. Vilken information ni behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder.

Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ ni har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte er kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Om ni har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just er. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men ni kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort.

Om Klarna inte kan identifiera er som person, kommer ni fortfarande kunna betala med kort, PayPal eller direktbetalning via din bank.

För att säkerställa säkerheten när ni handlar med kort hos Feskhandlarn skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen skickas via en säker förbindelse som gör att ingen obehörig kan se era kortuppgifter och de hanteras på ett mycket säkert sätt.

Feskhandlarn samarbetar med Klarna som kontrollerar att kortet är giltigt för köp direkt mot er bank. Er betalkortsinformation behandlas enligt den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS. Om ni betalar med VISA eller Mastercard kan ni även använda säkerhetsverktyget 3D-Secure och Bank-ID. Feskhandlarn lagrar aldrig era kontokortsuppgifter. All kontokortsinformation skickas alltid på ett säkert sätt vidare från er webbläsare till vår betalningsförmedlare Klarna.

För information om er betalning kontakta Klarna via Klarna kundtjänst.

Leveranstider – Transportsätt – Fraktkostnader

Transportsätt

Avtalad speditör om inget annat avtalas.

Leveranstider

Leveranstid presenteras inför köp i samarbete med PostilJohan Karlstad.

Vi reserverar oss också för tillfällig slutförsäljning. Om en produkt är tillfälligt slutsåld och/eller leveranstiden är längre än överenskommet kontaktas ni omgående av oss och ni har även då rätt att häva köpet utan extra kostnad. 

Fraktalternativ

Feskhandlarn levererar vanligtvis endast till kunder inom Sverige och till folkbokföringsadress.

För leverans utanför Sverige eller annat, förhandlar vi fram ett unikt leveransavtal ni ingår.

Leverans sker med lastbil inom Sverige till gatuplan på angiven adress. Fraktkostnad ingår eller varierar beroende på vilken typ av köpeavtal ni väljer att ingå.

Telefon- och eller smsavisering är obligatoriskt. Leveranserna sker på vardagar under dagtid och ni som kund ansvarar för att vara anträffbar och kunna ta emot leveransen på den dag som aviserats (minst 1 dag i förväg) av transportören. 

Retur & ångerrätt

För Produkter som omfattas av ångerrätten gäller att Konsumenten kan bli skyldig att ersätta FESKHANDLARN för en Produkts värdeminskning i den mån det beror på att Konsumenten hanterat Produkten i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, vilket kan vara fallet om Produkten returneras i använt eller skadat skick. Ångerfristen börjar löpa från den dag Konsumenten tagit emot Produkten.

För att använda sig av ångerrätten ska Konsumenten alltid kontakta FESKHANDLARN innan Konsumenten returnerar en Produkt. Konsumenten är införstådd i att Konsumenten, för att få nyttja ångerrätten, senast inom 14 kalenderdagar från att ångerrätten meddelats, returnerar den ångrade Produkten till FESKHANDLARN. Såvida Produkten inte returnerats inom föreskriven tid frånfaller ångerrätten.

Ångerblankett finns på Konsumentverkets hemsida länk.

Retur – gäller även vid retur av delar av köp.

Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp gäller följande:

Kontakta FESKHANDLARN för att anmäla returen Om följesedeln är borttappad kontaktas kundservice på Telefon: 054-562000​​, E-post: info@Feskhandlarn.se, som skickar en följesedel via e-post.

Konsumenten har rättighet att undersöka varan innan beslut tas om eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt.

Vid retur står Konsumenten för returfrakten och returrisken för den ångrade Produkten, därför är det viktigt att Produkten inte kan komma till skada under returtransporten. Konsumenten rekommenderas att returnera ångrad Produkt i oskadad originalförpackning med tillhörande emballage.

För att möjliggöra en eventuell retur behöver Konsumenten kunna påvisa köp. Orderbekräftelse och betalningsreferens sparas som kvitto på köpet. FESKHANDLARN kan komma att debitera Konsumenten eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen.

Returer som skickas till ombud kommer att gå i retur till avsändaren och försena returen för avsändaren. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Dessa hämtas inte ut.

Om du ångrar ditt köp kontaktar du oss på telefon: 054-562000​​ eller E-post: pontus.bath@gmail.com

Retur adress:
Feskhandlarn Båth Fisk AB
Rödgårdsvägen 34 42943 Torslanda

Telefon: 054-562000​​, E-post: pontus.bath@gmail.com

Reklamationer & transportskador

Transportskada

FESKHANDLARN ansvarar för Produkter som kan skadas eller kommer bort under transport till Konsumenten. Konsumenten måste anmäla eventuella transportskador till FESKHANDLARN snarast efter att Produkten erhållits. Synliga transportskador ska anmälas omgående (till chauffören och även skivas på mottagarkvittensen) i samband med leveransen, eftersom sådana skador typiskt sätt omfattas av fraktbolags ansvar där reklamationsfristen i regel är väldigt kort.

Konsumenten ansvarar därför för att avemballera och inspektera Produktens skick snarast efter mottagandet. Konsumenten får inte använda den skadade Produkten. Produktens emballage ska behållas så att detta kan besiktigas vid handläggning av skadeärendet.

Reklamation

En skadad eller defekt produkt bör upptäckas i skälig tid. Vid reklamationsärenden ska Konsumenten kontakta kundservice snarast möjligt på Telefon: 054-562000​​, E-post: pontus.bath@gmail.com så att FESKHANDLARN kan åtgärda felet. I reklamationsärenden gör FESKHANDLARN en undersökning för att fastställa huruvida fel föreligger. Vid de fall där en vara byts ut åligger det Konsumenten att returnera felaktig Produkt till FESKHANDLARN. Vid en godkänd reklamation kommer FESKHANDLARN skicka en fraktsedel till Konsumenten för returnering av Produkten.

En retur som uppstår på grund av en reklamation bekostas av FESKHANDLARN. Konsumenten ersätts för eventuella fraktkostnader samt andra eventuella kostnader som uppkommit i samband med reklamationen. Vid reklamation har Konsumenten rätt till de påföljder som följer av gällande konsumentregler. Konsumenten är därmed införstådd i att FESKHANDLARN har rätt att i första hand erbjuda Konsumenten avhjälpande eller omleverans om detta kan ske inom skälig tid och utan extra kostnad för Konsumenten. Om felet är av väsentlig betydelse för Konsumenten har Konsumenten rätt att häva köpet. FESKHANDLARN betalar tillbaka erlagt köpbelopp senast 14 kalenderdagar efter att returen registrerats som mottagen eller Konsumenten visat att Produkten sänts tillbaka.

Konsumenten bör spara orderbekräftelsen och kvittot från sitt köp eftersom dokumentet krävs om Konsumenten behöver reklamera Produkten.

OBS: Felaktiga Produkter får inte monteras, då anses Konsumenten ha godkänt sin leverans. 

Vid eventuella synliga eller dolda skador behöver FESKHANDLARN, i den mån det är möjligt, fotodokumentation på skadan. Detta är för att kunna hantera Konsumentens reklamation på distans och snabbare ge Konsumenten hjälp i sitt ärende.